It’s supposed to jiggle

Hvorfor sætte BODY POSITIVITY på dagsordenen?
Tanken er at skabe et talerør for, at kropsdiversitet er skønt og at et hyperfokus på kroppen ikke fører noget godt med sig.

Hvorfor sætte BODY POSITIVITY på dagsordenen?

Skrevet af Amanda Oriental Dancer, arrangør
Udgivet i Ofelia 2021

Jeg har personlig erfaring med, hvordan dansen kan påvirke ens mentale selvbillede på både godt og skidt.
I mange år har jeg kørt en personlig krig mod mig selv, hvor jeg har slåsset med et meget negativt selvbillede, vred på min krop. 
Delvist forårsaget af hyper fokusset i konkurrencedansen på kroppen, vægt og det smukke-fejlfrie udseende. Hvor man kostant sammenligner sig med andre og bliver sammenlignet med andre. 
Dansen var noget der foregik ’derude’. En visuel ting i et spejl, hvor jeg så vidt muligt skulle fejlfinde på min dans. Et efterlevn jeg tog med mig videre. 
Spejlet blev populært sagt min ’frenemy’. Et værktøj til direkte forbedring af min dans, men også et værktøj der meget tydeligt fremhævede alt det jeg var dårlig til. 

Når al fokus går på den fysiske pakke på danseren går der noget kunstnerisk og vel egentligt også noget personlig oplevelse tabt. Den intrinsiske oplevelse af dansen, danserens personlighed og kommunikation med dansen. 
I mavedansen fandt jeg netop det frirum, hvor der blev plads til bare at være til. At elske kroppen for det den er og det den kan. At nyde dansen for dansens skyld og ikke den fysiske indpakning.

Mange af os kan nok godt nikke genkendende til, at vi for ofte taler negativt til os selv og er utilfreds med, hvordan kroppen ser ud. 
Vores krop er med os gennem hele livet. Og vi får kun den ene. Den bærer os gennem tykt og tyndt. Godt og skidt. 
Ved at sætte fokus på BODY POSITIVITY vil jeg gerne skabe et talerør for, at kropsdiversitet er skønt og et hyper fokus på kroppen ikke fører noget godt med sig. 
Lad os i stedet fokuserer på dansen, teknikken, oplevelsen og alt det indimellem. Det er vel derfor vi startede med at danse i første omgang. 

januar 21, 2023